Украинският президент Володимир Зеленски ще участва чрез видеоконферентна връзка в Срещата на върха на НАТО, която ще се проведе в четвъртък и на която основна тема ще бъде войната в Украйна, съобщи NOVA.

Той е поканен да произнесе реч. Говорителят на Зеленски потвърди, че той ще вземе участие в Срещата на Върха. А в поредно видеообръщение украинският лидер заяви, че въпреки трудностите, преговорите с Русия продължават.

"Продължаваме да работим на различни нива, за да насърчим Русия да се придвижи към мир и да да сложи край на тази брутална война. Украински представители участват в преговори, които се провеждат всеки ден. Много е трудно, понякога конфликтно. Но стъпка по стъпка вървим напред. Към днешна дата в Мариупол има около 100 000 души в нечовешки условия, напълно блокирани, без храна, без вода, без лекарства, подложени на постоянни обстрели и непрекъснати бомбардировки. Повече от седмица се опитваме да организираме стабилни хуманитарни коридори за мариуполци. И почти всички наши опити, за съжаление, са осуетявани от руските окупатори. Чрез обстрел или умишлен терор", каза той.
NOVA