В Русия осъдиха българи за кражба на пин кодове на карти
В Русия осъдиха българи за кражба на пин кодове на карти / netinfo
Българските граждани Гроздан Илиев и Цветан Илиев бяха осъдени днес от Ленинския районен съд в Екатеринбург съответно на 4 и 3 години и 9 месеца затвор по обвинение в кражба на номера и пин кодове на кредитни карти. Това е съобщила за ИТАР-ТАСС пресслужбата на Свердловския областен съд.

"В периода от 9 до 12 май 2007 г. Илиев и Божилов с помощта на специална апаратура сваляли от два банкомата в града номерата и пин кодовете на кредитни карти. Те са били задържани в момент, когато снимали с апаратурата си банкоматите", се казва в съобщението.

Според съда, ако подсъдимите бяха успели да изпълнят до край своя замисъл, са щели да се сдобият с повече от 10 милиона рубли, тъй като са "свалили" информация за повече от хиляда кредитни карти.

Двамата били част от международна престъпна групировка, действаща в страните от ЕС и специализирана в подобен вид престъпления. Данните от картите се използвали за изготвяне на копия, а парите са теглени в различни страни в Европа.

Освен на лишаване от свобода двамата българи са осъдени да платят по 50 хиляди рубли глоба, се добавя в съобщението. /БТА/