/ iStock/Getty Images
Световният номер 1 Джъд Тръмп надигра Рони О‘Съливан с 9:7 фрейма във финала на турнира в Северна Ирландия и защити титлата си от миналата година.

Варна приема легендите на снукъра

Двамата страхотни играчи се изправиха един срещу друг в повторение на миналогодишния сблъсък за трофея в Белфаст и отново не разочароваха с представянето си. След края на първата сесия действащият световен шампион поведе с две партии разлика – 5:3, и успя да я поддържа до края на срещата. „Ракетата“ взе първия фрейм на старта на вечерната, но „Асото в колодата“ отвърна с два сенчъри брейка от по 106 и 113.
Рони обаче не се предаде и след 72 в 12-та партия и 76 в 13-та (при която изоставаше с 55 точки), намали отново дистанцията до противника на само един фрейм. Двамата продължиха с великолепния си брейкбилдинг и си размениха по още един сенчъри брейк – 124 за Тръмп и 135 за О‘Съливан. В крайна сметка, по-младият от двамата англичани затвори двубоя след серия от 84, за да защити титлата си от миналата година.

Легендите на снукъра Рони О‘Съливан и Стивън Хендри се изправят един срещу друг в Пловдив

Това бе 14-и ранкинг трофей за Тръмп в кариерата и трети през сезона, с което изравни Джон Хигинс по един показател – поне три ранкинг титли в сезон след световна титла. Останалите две на 30-годишния англичанин дойдоха на Интернешънъл Чемпиъншип и Уърлд Оупън, където той се справи съответно срещу Шон Мърфи и Тепчая Ун-Но. Следващият турнир е един от най-големите в календара на снукъра – Шампионата на Обединеното Кралство, който отново ще се проведе в зала „Барбикън“ в Йорк, от 26 ноември до 8 декември.
БГНЕС