/ Guliver/Getty Images
Мелания Тръмп бе домакин на обяд по случай Международния ден на жената, предаде АП. Агенцията отбелязва, че това е първото нейно самостоятелно събитие в Белия дом като първа дама на САЩ.

В сградата на американското президентство съпругата на президента Доналд Тръмп прие около 50 жени, които седнаха около маси, украсени с букети от лалета и сладък грах в нюанси на лилаво.
 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images


Сред присъстващите бяха дъщерята на държавния глава Иванка, съпругата на вицепрезидента Майк Пенс Карън, съветничката в Белия дом Келиан Конуей и министърът на образованието Бетси Девос. Репортерите бяха изведени от залата, когато първата дама започна да говори.




По-късно днес Доналд и Мелания Тръмп ще вечерят със сенатора от Тексас Тед Круз и неговата съпруга Хайди.
 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Жени от всички части на САЩ ще отбележат Международния ден на жената, като не ходят на работа и на пазар и участват в митинги.

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър разпространи изявление, в което американското президентство поздравява жените в САЩ и по света по случай 8 март, предаде ТАСС.

САЩ възнамеряват "да помагат на жените по целия свят да реализират пълния си потенциал на световния пазар", пише в текста.
 

Guliver/Getty Images


По-рано днес президентът Тръмп поздрави лично жените, като написа в Twitter, че изпитва "огромно уважение" към тях в различните им превъплъщения, които са жизненоважни за американското общество и икономика.


БТА