Палестинец загина при израелска бомбардировка в Газа
Палестинец загина при израелска бомбардировка в Газа / netinfo

Един палестинец бе убит тази вечер при нов израелски въздушен удар в Бейт Ханун, в северната част на ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес.

Пострадала е постройка в околностите на града, известна като джамията Абдула Азем, която изпълнявала функциите на импровизиран молитвен дом, но нямала външните

белези на джамия. Израелската армия обясни, че обект на удара била група екстремисти, които залагали бомба близо до кръстовище.

Генералният секретар на ООН Кофи Анан призова Израел да проявява въздържаност във военната кампания в ивицата Газа, при която през последните три дни загинаха 16 палестинци и един израелски войник. Според други данни загиналите палестинци са 25.

Анан отправи призив и към палестинците да престанат да изстрелват ракети по израелски цивилни мишени. Британският министър на външните работи Маргарет Бекет призова да се сложи край на насилието в ивицата Газа. В комюнике тя призова палестинците да прекратят ракетния обстрел срещу израелски граждански обекти.

"Израел има право да се защитава, но всяко действие трябва да бъде съразмерно и в съответствие с международните хуманитарни закони", заяви Бекет, която е на посещение в Индия.