Хиляди венецуелци дефилираха в Каракас в подкрепа на Мадуро
Хиляди венецуелци дефилираха в Каракас в подкрепа на Мадуро / БГНЕС
Хиляди венецуелци излязоха по улиците в столицата Каракас, за да изразят подкрепата си за президента Николас Мадуро след "атентата", който според правителството е бил извършен срещу него, съобщи Франс прес.
 
"Ето народът, който защитава Николас Мадуро", скандираха демонстрантите, водени от втория човек във властта, председателя на проправителственото Учредително събрание на Венецуела Диосдадо Кабельо.

Хиляди венецуелци дефилираха в Каракас в подкрепа на Мадуро
БГНЕС

Опит за убийство с дронове на президента на Венецуела по време на негова реч (ВИДЕО)
 
Журналисти са задържани след покушението срещу Мадуро, някои били пребити

Мадуро не участва в това шествие, както и в предишното подобно миналия понеделник, отбелязва агенцията. Президентът не се е появявал на публично място от 4 август, датата на предполагаемото покушение с дронове по време на военен парад в Каракас, на който той присъстваше.
 
"Никаква прошка, за да няма повече заговори. Тези, които са замесени в това покушение, трябва да бъдат изправени пред съда, независимо как се казват", заяви в края на шествието Диосдадо Кабельо.

Хиляди венецуелци дефилираха в Каракас в подкрепа на Мадуро
БГНЕС

Мадуро: Президентът на Колумбия е замесен в атентата срещу мен

Многохиляден митинг в Каракас в подкрепа на президента Мадуро (ВИДЕО)
 
Мнозина от участниците в акцията размахваха плакати с послания на подкрепа за Мадуро, както и портрети на предшественика му Уго Чавес. Голяма част от демонстрантите бяха държавни служители и представители на селски движения, които дефилираха с вдигнати мачете.
 
Мадуро обвини колумбийския президент Хуан Мануел Сантос, чийто мандат приключи, американската "империя" и венецуелската опозиция, че са отговорни за нападението от 4 август.
БТА