/ iStock/Getty Images
Според данните на министерството, общият брой на жертвите на пандемията до момента е достигнал 7 506. През последните 24 часа са проведени над 95 000 пи си ар теста и общият брой на случаите на COVID-19 е достигнал 302 867.

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 31 милиона

В изявление в Tуитър министърът на здравеопазването Фахретин Коджа каза, че броят на пациентите в отделенията за интензивно лечение е достигнал рекордните 1 456 души, отбелязвайки, че обществото трябва да поеме отговорност, за да гарантира, че броят им ще започне да намалява.

"Начинът да покажем своята лоялност към нашия здравен персонал е чрез обединяване и строго спазване на предпазните мерки", каза Коджа. През последните няколко седмици в Турция се наблюдава прогресивно и постоянно нарастване на дневния брой на заразените.

В опит да предотврати по-нататъшно увеличаване на процента на заразените, Министерството на вътрешните работи обяви маските за лице задължителни във всички провинции.

В Турция критично нарастват случаите на заразяване и починалите от COVID-19

По-рано заповедта се отнасяше само за най-тежко засегнатите градове. Правителството също така въведе лимит на пътниците в масовия градски транспорт и забрани правостоящите в Истанбул.
БГНЕС/Анадолска агенция