Ваксинационната кампания в Израел върви изключително успешно
Ваксинационната кампания в Израел върви изключително успешно / Gulliver/Getty Images
Два милиона души в Израел са получили вече първата от двете дози от ваксината срещу новия коронавирус, предаде Франс прес.

Поставянето на двумилионната ваксина бе излъчено на живо по телевизията. На него присъства и премиерът Бенямин Нетаняху.

"Аз съм двумилионната", се четеше на малък плакат, който държеше израелка, получила първата си инжекция днес в град Рамла, близо до Тел Авив. Застанал до нея, Нетаняху, който е в предизборна кампания, увери, че Израел ще бъде "първата страна, излязла от коронакризата".
 


"Виждаме светлината в края на тунела", каза с широка усмивка израелският премиер, който лично даде старт на амбициозната имунизационна програма на 19 декември, като се ваксинира на живо пред телевизионните камери.

До края на март всички в Израел ще са ваксинирани

В началото на януари здравните власти прогнозираха, че два милиона израелци ще са получили и двете дози от ваксината до края на месеца. Но към днешна дата само 150 000 души са били инжектирани и с двете дози.

Израел отчита ръст на броя на заразените и всеки ден регистрира по около 9000 нови случая. Страната за трети път е под карантина от началото на пандемията.
БТА