Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / ThinkStock/Getty Images
Осем мексикански вълчета Canis lupus baileyi се родиха в зоопарка "Лос койотес" в Мексико, предаде Франс прес.

Кучетата, вълците и тяхното чувство за несправедливост
 
Става въпрос за най-голямото подобно котило, откакто през 80-те години на миналия век бе лансирана американско-мексиканска програма за защита на този застрашен вид, който някога бе често срещан на границата със САЩ.
Обикновено котилото не надхвърля четири вълчета, поясниха от министерството на околната среда и природните ресурси на Мексико. Вълчетата се появили на бял свят през април. Шест от новородените са от мъжки пол, а две - от женски. С тях членовете на семейството станали 17.

Как от вълка е направен мопс или дакел?
 
Една седмица преди да роди, майка им Пърл се настанила в бърлога на територията на зоопарка. Баща им Йолтик носел храна, подпомогнат от своите седем първородни деца, които са на 1 година.
"Когато видяхме отслабналата Пърл да излиза от бърлогата, разбрахме, че вълчетата са се родили“, разказа Фелипе Флорес, който се грижи за вълците в зоопарка от две години. „Три седмици и половина по-късно вълчетата също напуснаха бърлогата".
Мексиканският вълк е подвид, който е генетично различен от сивия вълк и се среща в югозападната част на САЩ и северните и централни райони на Мексико.

Заблуди и истини за най-опасните животни (СНИМКИ)
 
Популацията му започна да намалява в началото на XX век. От средата на миналия век е смятан за застрашен вид в двете страни. Останали са едва около 350 екземпляра от вида в света. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА