На повърхността, сватбата на принцеса Беатрис с Едоардо Мапели Моци беше много по-различна от тази на кралица Елизабет с принц Филип през 1947 г.  Вижте разликите между двете сватби в канала на "Royal News" във vbox7:

Дворецът Уиндзор отваря една от градините си за пръв път от 40 години (СНИМКИ/ВИДЕО)

Заради десетилетията разлика виждаме как Беатрис е подходила доста по-модернистично в избора си на кои традиции да се спазват. Въпреки това виждаме и доста прилики между двете сватби, а именно:

Трудни обстоятелства

Както за кралица Елизабет, така и за принцеса Беатрис, трудните обстоятелства оформиха как кралските булки се подготвят за сватбите си. Във времето, предхождащо церемонията на тогавашната принцеса Елизабет, която се проведе след Втората световна война, парите все още бяха оскъдни, а всичко - от храна до дрехи, беше според нуждите. Дори бъдещата кралица нямаше пълна свобода да се възползва от каквото реши.

Докато сватбата на принцеса Беатрис нямаше финансови ограничения, опасността от COVID-19 витаеше над сватбените планове и накрая доведе до сериозни промени. Принцеса Беатрис е щяла да се омъжи за Моци в Лондон на 29 май 2020 г. с прием в градините на Бъкингамския дворец, но на 17 юли тя и семейството й изненадват обществеността с малка, интимна сватба в Уиндзор.

Две много различни церемонии

Като бъдещ монарх принцеса Елизабет трябваше да има сватба, която отговаря на очакванията за зрелищна кралска афера. На 20 ноември 1947 г. в церемония, която се излъчва по радиото пред милиони слушатели, Елизабет се омъжи за принц Филип в Уестминстър пред 2500 гости, включително седем кралици и шест крале от редица държави.

Звездните двойки, които отложиха сватбите си заради коронавируса (ВИДЕО)

За разлика от кралицата, принцеса Беатрис се омъжи с малка тайна церемония, която се проведе в параклис в Уиндзор. Гости на сватбата са бабите и дядовците й, кралица Елизабет и херцогът на Единбург, майка й Сара Фъргюсън, баща й принц Андрю и сестра й принцеса Евгения.

Въпреки по-малкия си мащаб, празникът все пак имаше великолепна естетика и спазване на кралските традиции. Темата за „тайна градина“ на сватбата беше изпълнена прекрасно с пъстри флорални аранжименти.

Два дизайна на Норман Хартнел

Общото между роклите на принцесата и кралицата е дизайнерът Норман Хартнел, който преди беше шивачът на семейство Уиндзор. Фактът, че името на Хартнел стои зад роклите на принцеса Беатрис и кралица Елизабет, обаче не е единствената прилика.

Мнозина сравняват елекът на роклята на Беатрис - инкрустирана с диаманти - с роклята на кралицата, която е украсена по подобен начин с 10 000 перли.