Броненосците мигрират на север заради глобалното затопляне
Броненосците мигрират на север заради глобалното затопляне / netinfo
Глобалното затопляне е реалност, а не измислица на кабинетни учени. Това могат да потвърдят американските зоолози.
 
Истински шок бе за тях масираната миграция на север на броненосците. В САЩ те никога не са излизали от географските ширини на щата Тексас. В последните години обаче започнаха да се появяват съобщения, че са били забелязани в Небраска, Мисури и дори в Илинойс. Отначало специалистите по контрол над дивите животни просто пренебрегвали информациите като измислици.
 
Броненосците в Илинойс обаче станали толкова много, че било невъзможно да си затварят очите за съществуването им. Голям брой прегазени от автомобили животни все по-често са откривани на шосейните банкети.
 
Зоолозите смятат, че основна причина за преселението на броненосците са топлите зими, които им позволяват да усвояват горите на Илинойс, където липсват опасните за тях хищници. За момента обаче е напълно неясно как животните са се добрали от Тексас до Илинойс.
 
“Вероятно просто са прекосили щата Мисури на четири лапи, “форсирайки” река Мисисипи с помощта на построените от хората мостове”, изказа своето предположение специалистът от Центъра за екология на дивата природа и растенията Джойс Хофман.