Три верижни катастрофи са станали в двете посоки на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначални данни няма жертви.

Движението по магистралата е блокирано и в двете посоки. Временно е ограничено движението на пътни превозни средства в района на катастрофата.
 
В пътния инцидент са участвали около 40 превозни средства, обясни главният секретар на МВР комисар Младен Маринов пред NOVA. Той допълни, че видимостта в района е много ниска - едва до 3-4 м. В района има задимяване заради пожар на близко сметище, което гори вече няколко дни.

15 са регистрираните пострадали при катастрофите на магистрала "Тракия"

Общо 15 пострадали са регистрирани към 9.20 ч. при катастрофите тази сутрин, съобщават от Министерството на здравеопазването. Седем от пострадали са транспортирани до УМБАЛ "Св. Анна", четирима до УМБАЛСМ "Пирогов" и един до УМБАЛ "Царица Йоанна".



Първият сигнал е постъпил в 5.57 ч. "През минути следват други сигнали. Създадена е незабавно организация, тъй като районът е бил силно замъглен, а е имало и задимяване от намиращото се наблизо сметище", обясни комисар Младен Младенов.
 
Произшествието стана причина за образуването на голямо задръстване.

Временно движението по магистрала "Тракия" в посока София при Ихтиман е пренасочено в платното за Бургас, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се насочва отново в платното за София при пътен възел Ихтиман. Целта е да се облекчи движението към столицата след тежкото пътно-транспортно произшествие тази сутрин.
 
Обходният маршрут в посока Бургас е по път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мирово. Препоръчва се водачите да се движат с повишено внимание, като спазват указанията на контролните органи и поставената пътна сигнализация.