/ БГНЕС
Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов бе официален гост на тържественото откриване на академичната учебна година на УниБИТ.

Рашидов връчи почетния плакет на Народното събрание на Антон Дончев

Церемонията се състоя на открито пред Народната библиотека, в сградата на която при създаването си преди 70 години се е намирал някогашният Държавен библиотекарски институт.

Вежди Рашидов

Вежди Рашидов поздрави проф. Стоян Денчев за изключителните му заслуги за съвременното развитие на УниБИТ и приветсва ректора проф. Ирена Петева и преподавателита за приемствеността и професионализма.

Към студентите г-н Рашидов се обърна с думите: “Истината е в знанието! Напоследък се върти една мантра, че младите и образованите са на протеста. Не зная дали е така, но днес виждам тук млади,  умни, красиви , образовани деца, в чиито ръце ще е бъдещето на България. Учете се, за да се реализирате успешно, гордейте се, че сте в УниБИТ, така, както аз се гордея, че съм доктор хонорис кауза и почетен професор и на този Университет. Бъдещето на България е вашето бъдеще, млади хора!”