/ БГНЕС
По-малко от 100 души събра вторият антиправителствен протест, организиран от българи в чужбина, който се проведе днес в столицата. Демонстрацията премина под надслов "Оставка, съд и смяна на системата", а участниците в нея поискаха страната ни да се управлява по швейцарски модел - всеки на ръководен пост да бъде избиран пряко. След 17:30 ч. недоволството прерасна в шествие до сградата на Министерския съвет.
 

Втори пореден антиправителствен протест, организиран в социалните мрежи от българи, живеещи в чужбина, се проведе днес пред сградата на Парламента. Инициатори на демонстрацията са живеещият в Лондон Емил Русанов, собственик на сайта "Будилник" и Росен Миленов. Сред основните действащи лица в проявата бе и националистът Йоло Денев.
 
Двете основни искания на демонстрантите са за оставка на целия кабинет и промяна на политическия модел чрез свикване на Велико народно събрание. Полицейското присъствие в района бе видимо засилено, около 15 коли на жандармерията охраняваха сградата на Парламента.
 
Протестът е планиран като безсрочен, а още преди ден участниците в него заявиха, че ще са на жълтите павета всеки ден до правителствена оставка.