Полицията е открила майката на изоставеното вчера в Първомай бебе. Жената обяснила, че е изоставила детето си, защото не може да го гледа.

39-годишната Ангелина Иванова е от Димитровград, съобщиха от прокуратурата. Жената има психически увреждания, заради което имала назначен настойник, когото полицията и социални служби издирват.

В момента и бебето, и майката са настанени в болницата в Първомай. Състоянието на бебето е стабилизирано и е поставено в кувьоз. Жената е получила усложнения заради раждането в домашни условия, но няма опасност за живота й.

Намериха бебе в чанта пред спешното в Първомай

Вчера лекари в първомайската болница намериха в черен сак изоставено бебе. Пеленачето бе открито на входа на лечебницата в много тежко състояние.

Момиченцето било изоставено часове след раждането, което протекло в изоставена сграда в с.Поповица, област Пловдив. Бебето било с неотразяна пъпна връв и плацента. Преглед на лекарите установил, че детето е недоносено.

Бебето е било оставено в болницата от 64-годишен мъж от с.Поповица. Той е задържан за 24 часа по Закона за МВР. В момента се извършват процесуално-следствени действия по случая. Предстои назначаване на медицински експертизи, разпити на свидетели и др.

39-годишната Ангелина твърди, че това е първото й дете.

Бебето ще остане в болница поне още 10 дни. Все още не е ясно кой ще поеме грижите за него след това. Районна прокуратура-Първомай е започнала досъдебно производство по случая.

Източник на видеото: Novanews.bg