/ БГНЕС
“Ще направим всичко необходимо, за да знаят българските граждани, че има много сериозни нарушения не в изборния ден на изборите в Турция, а в целия изборен процес. Подаването на онлайн заявления е началото, отхвърлянето на определени политически сили да нямат достатъчно свои представители в комисиите е продължение на този процес, а накрая идването на едни хора, които не знаят български, а започват да гласуват е завършека на този порочен процес”. Това заяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов на нарочна пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

Костадинов напомни, че те са подали сигнал към прокуратурата за провеждането на предходните парламентарни избори на 2 октомври.

“Прокурор Иван Петров решава, че няма основание за извършено престъпление. 48 IP адреса са подали 11771 заявления от България в конкретен район на столицата. Ние знаем, че онлайн заявленията за избори са пускани от София в района на “Света Неделя”, каза Костадинов.

Петър Петров, зам.-председател на "Възраждане", уточни, че през последната една година аналитичният екип на “Възраждане” е забелязал прогресивно нарастване на онлайн заявленията за участие в
изборите от Турция. “Подадохме сигнал на 26 септември миналата година след като приключи регистрацията за онлайн заявленията”, уточни той.

“Подадени са 21 009 онлайн заявления на предходните избори, а на последните избори са 26 019. Поискахме от прокуратурата да провери дали тези заявления са подадени от един и същ IP адрес”, отбеляза Петров и подчерта, че “когато прокуратурата и ДАНС проверяват сигнал на “Възраждане”, "ние получаваме един хвърчащ лист".

ДАНС са открили, че 11771 заявления са подадени от различни IP адреса - общо 48 на брой. 1053 заявления са подадени от 1 човек”, допълни зам.-председателят на “Възраждане”.

Петров съобщи, че ще поискат от ЦИК да ограничи броя на подаване на заявления от един IP адрес до 4.

“Фактите говорят, че една партия - ДПС, получава гласовете от Турция”, категоричен е той. Зам.-председателят на “Възраждане” добави, че ще уведомят европейските институции, които следят за провеждането на изборите ще им предоставят разкритията на прокуратурата, както и разкритията на “Възраждане”.
БГНЕС