/ Правителствена информационна служба
Според вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов трябва да се подсигури на първо време безопасността на членовете на секционните избирателни комисии в деня на изборите.

Според него те трябва да бъдат ваксинирани, тъй като ще бъдат изложени на много контакти в изборния ден.

"Първото нещо, което трябва да се направи, е да се подсигурят членовете на секционните комисии, тъй като знаете, че в една секция по списък са около 1000 човека, гласуват половинта. Членовете на секционните избирателни комисии ще бъдат изложени на контакти с различни хора цял ден. Първо трябва да бъде осигурено ваксинирането на тези хора, след това е разумно  към датата на изборите да се помисли голяма част от бълагрите да са вакиснирани и дали ще стурва по-скъпо. Дали ще струва по-скъпо вотът - ще струва", посочи Каракачанов.

Попитан подготвено ли е правителството по отношение на различни аспекти като законодателни, логистични и организационни, вицепремиерът отговори, че тези неща би трябвало да се коментират първо на консултации с парламентарно представените сили, и тогава да се мисли коя е датата, а не първо тя да се обявява и след това да се правят коментари.

Ние сме готови за 28 март, каза Каракачанов, като уточни, че става въпрос за политическата формация, която представлява. Готови сме да се явим и самостоятелно, и във формат "Обединени патриоти", добави той. Попитан за възможно участие на изборите в коалиция с ГЕРБ, Каракачанов посочи, че такъв вариант към момента не е обсъждан, защото "не е поставен на масата за разглеждане"

Вицепремиерът добави, че не е привърженик на онлайн гласуването.

"Като наблюдавах някои събития в Щатите, ставам все по-малко фен на онлайн гласуването", каза той.