В петък ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 32°С и 37°С, в София - около 32°С.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°С - 30°С. Температурата на морската вода е 23°С-25°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°С, на 2000 метра - около 20°С.

През почивните дни времето ще е слънчево и горещо. Временни увеличения на облачността ще има в неделя, но само на отделни места в планинските райони е възможно да превали краткотраен дъжд. В събота ще е почти тихо, само по Черноморието ще духа слаб, след обяд - до умерен, вятър от изток-североизток. В неделя вятърът за кратко ще е от запад-северозапад, слаб, в Северна България - до умерен. Температурите ще се повишат още малко, максималните в по-голямата част от страната ще са между 34°С и 39°С, в неделя в отделни райони на Дунавската равнина и до 40°С. (НИМХ)
БТА/НИМХ