Държавата се управлява от олигархия и организирана престъпност, смята Цветанов

Държавата се управлява от олигархия и организирана престъпност, смята Цветанов
Държавата се управлява от олигархия и организирана престъпност, смята Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Държавата се управлява от задкулисието, от олигархията и организираната престъпност, каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Повод за коментара му бе интервю на Делян Пеевски пред информационен сайт, в което той заявява, че Цветанов е оказвал натиск върху главния прокурор за назначения.

Цветанов заяви, че при управлението на ГЕРБ вътрешното министерство е получило подкрепа от евроатлантическите партньори за над 80 съвместни операции. Цветанов цитира директора на Европол Роб Уейнрайт, според когото България е една от най-надеждните страни като партньор в борбата срещу фалшифициране на еврото. За периода, в който управляваше ГЕРБ, имаше над седем разбити печатници за фалшива валута, добави Цветанов, цитиран от БТА.

По повод делата, заведени срещу него, Цветанов заяви, че времето ще покаже истината и всичко, което се случва в държавата.

Той припомни случая с откритите бюлетини в Костинброд в деня за размисъл на парламентарните избори миналата година и подчерта, че никой досега не е поел отговорност за случилото се тогава. Имаше доста интерпретации, за да се търси отблъскването на българските избиратели, каза той и допълни, че денят за размисъл е бил опорочен.