/ БГНЕС
"Последното беше най-добре работещо правителство от всичките. Много от хората там ги познавам. Те бяха на по-ниски позиции по време на нашето управление, но бяха много добри професионалисти. Като започнем от Гълъб Донев, той е изключително прагматичен, умерен, дисциплиниран, човек, който си върши работата". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки новия служебен кабинет.

"Росица Велкова беше много добра, зам.-министър години наред при нас. Разбира се, имаме към някои от тях големи забележки:, посочи Борисов. Той добави, че партиите реално са абдикирали от управлението.

"Сега всички започват да говорят за местните избори, какъв сигнал е към обществото това? Че ще се похарчат още 100 милиона за същото". В каквато и конфигурация да се обединяват (бел. ред. ПП и ДБ), а те го правят, защото разбраха, че не могат да победят ГЕРБ и сега ще пробват всичките да си скрият спада надолу от провала на техните действия и ще опитат да правят нещо голямо, защото знаят, че ще останат в изолация", коментира Борисов и продължи, че това отново ни праща към служебното правителство. "Хубаво, лошо, това е следствие на това, което е казал Радев. Последно мен някой може да ме заподозре във връзки с Радев, освен някоя болна глава, буквално казано, но ние му даваме властта да си я упражнява, а ние продължаваме да си говорим какво ще правим на местните избори", подчерта Борисов.

"Първо тези избори, които се явиха сега е нещо, което е безспорен факт, с отиването на Промяната от управлението, бензинът падна точно с 1 лев, сиреч няма кой да ви бърка в джобовете и да ви взема по 1 лева на литър, факт", отбеляза той.

"Галопиращата инфлация кой я доведе, попитайте Асен Василев. Затова, че цените и всичко отиде до тавана кой е виновен – пак те. И тези същите, които обаче намериха време да си намерят “Джемкорп“, намериха време да се финансират дебело по втория начин, заобикаляйки закона от други фирми. Трябваше да ги попитате - ако вие сте добрите 800 000 примерно, другите партии, които ще изкарат 2 милиона общо заедно, лошите българи ли са това? Е, как делят хората така", възмути се Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ има много ясна политика. "Ние сме били в коалиция досега два пъти – веднъж с Да, България, тогава бяха Реформаторски блок, и веднъж сме били с Патриотичен фронт, защото с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре, ако се мине в подобен тип разговори с БСП, ДПС и т.н. Само че в един момент ПП и ДБ ще останат в изолация – дали първи или втори няма значение. И отново ще започнем протакане на първия мандат, втория, третия. Това им е заявката", коментира Борсов.

"Аз ще разговарям с всички. Да, България и ПП са били в коалиция, имали са вицепремиер от БСП и понеже сега се страхуват да не би нещо да се направи, изведнъж БСП станаха лоши. Аз декларирам ние няма да се коалираме с БСП, същата декларация я направиха Кирил, Асен и Христо Иванов и ще видите колко са лицемерни. Защото ако им стигат с БСП, те пак ще направят коалиция с тях. С една дума, когато говорят за нас и ДПС, или за Възраждане, това е лошо, но ако е с тях – е добро", подчерта Борисов.

По енергийната тема, Борисов съобщи, че Газпром няма да обжалва в България това, че не преминахме от евро или долари към рубли, защото нямат основание. "Продали са си газа на 130%. Като отидат на арбитража какво ще кажат един и същи газ вместо за 100 лева сме продали за 130 сега ще се съдим с тези, които са ги дали?! Само по това може да разберете докъде са я били докарали. Благодарение на тяхната политика ние платихме с 30% по-скъп газ, пак руски. И затова Газпром отчита рекордни приходи. Лукойл също отчита рекордни приходи – близо 5 млрд. Защо? Защото по 1 лев на всеки литър си взема. А на някои връщаха по 25 ст.", каза Борисов.

"Фактът, че те се обединяват, означава, че ние сме първи. ПП е вече крайно лява партия, по-лява от БСП, с уж не знам кое им е дясното на колегите от Да, България, не знам как ще работят", допълни той.

БГНЕС