В рамките на първото за 2021 година правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че страната ни до този момент успява по възможно най-добрия начин да преодолее кризата, предизвикана от COVID-19.

Той е на мнение, че щом е обявена вече дата за изборите, то тя трябва да се отстоява.

„Оттук насетне – 28 март е определена като дата за избори и се предполага, че когато веднъж е казана, трябва да се отстоява от тези, които са казали - съответно президентът Радев“, отбеляза Борисов.

Той отчете, че сме изпратили една година, която е била тежка за всички.

"От февруари до декември - пандмеия, с много мерки и затваряния, много трудности за гражданите и бизнеса, но мисля, че по най-добрия начин преодоляхме тези неприятности", посочи Борисов.

"За съжаление при нашите съседи и в най-мощните икономики е в сила локдауна, хората не могат да излизат и не знам докъде ще стигнат силите на страните членки", продължи той.

„Остава ни ваксината като спасителен пояс, ритмично засега върви ваксинирането“, посочи още министър-председателят и добави, че в това отношение страната ни също има строга организация и се справяме по един от най-добрите начини в Европа.