Съветник протестира за разпределение на комисии в Общинския съвет на Казанлък
Съветник протестира за разпределение на комисии в Общинския съвет на Казанлък / netinfo
Предложение за преразглеждане на решение №5 о взето от новоизбрания общински съвет на Казанлък на 5-ти декември тази година, депозирав канцеларията на местния парламент избраният за съветник от коалиция “Чиста Розова долина” Крум Владев.

Предложението на Владев за преразглеждане е адресирано до председателят на общинския съвет Иван Кьосев и до областния управител на Стара Загора.

В искането за преразглеждане на решението, с което се определя състава на постоянните комисии в новоизбрания общински съвет, Владев категорично се обявява срещу партийните пристрастия. Сред доводите му за ревизия на решението е и декларираното му неудовлетворение от страна на коалиция “Чиста Розова долина” от разпределението на местата в комисиите.

Според Владев фактът, че на двамата съветници на ДПС са предоставени 5 места в комисиите, а на коалицията, чийто единствен представител е той, е дадено право на участие само в една комосия, при това не спортна.

Според Крум Владев, това е "потъпкване на правата му от неформалната коалиция на ДПС, ГЕРБ и Атака в новия общински съвет".

За избирането си в новия общински съвет Крум Владев е получил доверието на спортни клубове от Казанлък и района. Като съветник той е член на ПК по екология и обществен ред.