Представят филм за Христина Морфова
Представят филм за Христина Морфова / netinfo

Документален филм, посветен на 120 години от рождението на оперната певица Христина Морфова ще бъде представен в Стара Загора. Продуцент на филма е Национално училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова”. Той е създаден по идея на възпитаничката на учебното заведение Анна Горова. Филмът представя живота на оперната певица. В него е включено интервю с ученичката на Морфова – Райна Михайлова.

В творческия екип, работил по създаването му участват Петър Бахнев, Румяна Лечева, Светлозар Недев, Юлиян Минков и Анна Горова.

Филмът е създаден с подкрепата на Община Гълъбово, ТЕЦ “Марица Изток 2”, Николина и Филип Горови, Антоанета Масленска, Иван Ангелов, Иван Колев и Драгомир Драгов.

Филмът е с продължителност 54 минути, а създаването му е отнело повече от две години. Премиерата ще бъде в понеделник от 18.00 часа на сцената на Драматичен театър Стара Загора.


Утре на своето заседание Общинският съвет ще гласува дали Христина Морфова да бъде удостоена със званието “почетен гражданин на Стара Загора”.