Бедствено положение в община Раднево, наводнени са около 50 къщи
Бедствено положение в община Раднево, наводнени са около 50 къщи / БГНЕС, архив

Бедствено положение е обявено в община Раднево заради голямото количество валежи паднали през изминалото денонощие.

Наводнени са около 50 къщи и дворове в населените места в общината. Едно семейство, чиято къща е наводнена е настанено във вътрешно отделение в МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков". Снабдено е с всичко необходимо от Дирекция „Социално подпомагане" гр.Раднево.

Работни екипи са на двете критични места в града - дигите на реките Блатница и Кумурджа и извършват необходимите дейности. Следи се състоянието на мостовете над р.Съзлия по направление с. Знаменосец.

Жителите на общината да бъдат бдителни и да не предприемат пътувания, освен ако не е изключително наложително, апелират властите в Раднево.

Наводнените дворни места има в селата: Сърнево, Любеново, Знаменосец, Боздуганово, Тополяне и гр. Раднево, както и преливане през преливниците на язовир Раднево и язовир Константиновец.

Взети са всички необходими мерки за защита на населението, както и извършването на неотложни и аварийно-възстановителни работи.

Към настоящия момент други общини в областта с обявено бедствено положение няма. Водата от наводнените дворове се оттича.