затвор
затвор / Thinkstock/Getty Images
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен съдът наложи ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ на Младен П. на 48 г. от Нова Загора. Той е подсъдим за това, че на 13 юни при условията на опасен рецидив, в съучастие с Ганиме А., като съизвършител, са отнели  мъжки кожен портфейл  и намиращите се в него лични вещи на обща стойност над 356 лв. от 73-годишен мъж.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Задържаха под стража мъж, обвинен в отвличане и изнасилване на жена

Със същата присъда е наложено наказание и на Ганиме А. на 25 г. от гр. Нова Загора. Тя е осъдена на 2 г. „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено с изпитателен срок от 5 г.  Ганиме А.е подсъдима за горепосоченото престъпление, което извършила в съучастие с Младен П., но при нея не е налице фактът, че тя го е извършила в условията на опасен рецидив, което налага и различна правна квалификация.

Двама мъже са задържани за грабеж на сръбски гражданин

Грабежът е извършен в градския парк в Нова Загора. Пострадалият току що бил взел своята пенсия от пощенския клон в града. Той бил подмамен от Ганиме А., а Младен П. го издебнал в гръб, хванал го за ръцете и го съборил на земята, като за целта използвал сила. Тогава Ганиме А. взела портфейла и двамата с Младен П. избягали.