За Мартин скейтът е култура
За Мартин скейтът е култура / dariknews.bg
Скейтове, скокове, рампи. Не, не сме в 90-те, нито в басейна на Тони Хоук, а в Шумен, май, 2018-та. 

Срещаме се с Мартин Малчев. 20-годишният младеж се пързаля от съвсем малък, но през последните 5 години все по-сериозно се занимава със скейтборд. 
 
Това е една култура, на която малко хора подражават за съжаление, отчита той. 

За Мартин скейтът е култура
dariknews.bg


Това е начин на мислене и развитие. Хората не са свикнали да виждат изкуството - излизаш на улицата и показваш нещо. Независимо от всичко, трябва да правиш това, което ти харесва - това е начин на живот и стил, разсъждава младежът.

Според него има много неща, скрити в скейта, които остават невидими за хората. Това е просто една дъска - как я завърташ така - това е потенциал и талант, които се крият в малко хора и трябва да се развива, казва Мартин. 

За Мартин скейтът е култура
dariknews.bg


Той е почти самоук - намира триковете и комбинациите от интернет. Приема философски наученото - всичко е от старата школа - излизаш на улицата, пробваш, мъчиш и се получава, обяснява той. 

За да добие знания и умения, стига и до "меката" на скейтборда - НДК. Казва, че доста неща е видял именно от хората, които карат там.  Респект за всички, които развиват културата, не пропуска да отбележи младежът. 

Оказва се, че скейтбордът не е и евтино занимание. Така например скейтът на Мартин му излиза по 100 лева месечно.

Колелца, лагерчета, машинки - всичко е от значение и има особености и тънкости в комбинирането на елементите така, че да се получи добър скейт.

Докато стигне до тези заключения обаче Мартин дава и "жертви". Имам 5-6 счупени дъски, тази ми е последната здрава, но и тя заминава по пътя си, казва той. 

За Мартин скейтът е култура
dariknews.bg


За Мартин скейтът е част от него, затова и той прекарва с дъската си почти целия ден. 

Най-трудното в скейтборда е да направиш всичко така, че всичко да изглежда като изкуство. Скейтът не е шумене с дъска или просто скачане, това е изкуство, което те различава от другите, казва младежът. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари