Пазарджишки съветник от ДПС на разпит в полицията
Пазарджишки съветник от ДПС на разпит в полицията / снимка: Dariknews

Пазарджишкият общинският съветник Ремзи Яшар от ДПС е разпитан в местното полицейско управление, заради сигнал до прокуратурата за купуване на гласове в ромския квартал „Изток" в Пазарджик. Полицейската проверка не е открила доказателства за нарушения.  В момента общинският съветник е на свобода, но отказва да разговаря с журналисти.  

От РИК-Пазарджик съобщиха още, че е депозирана жалба на ГЕРБ за нарушаване на изборния процес. След извършена проверка на секция № 15 в град Пещера е констатирано, че на 93-ма от гласувалите се записани само ЕГН-тата, без другите лични данни. Дадени са предписания на председателя на секцията нарушението да бъде отстранено.  

16.33% е избирателната активност в Пазарджик и региона.  Правото си на глас в пазарджишко са упражнили 41 632-ма души. Най-много са гласувалите в община Батак - над 34%, съобщиха от Районната избирателна комисия. В Белово избирателната активност също е висока - близо 22%. С най-нисък процент гласували са общините Пазарджик, Панагюрище, Септември и Стрелча.