БСП заплашва с импийчмънт Славчо, дава му за пример Бойко
БСП заплашва с импийчмънт Славчо, дава му за пример Бойко / netinfo

БСП – Пловдив даде за пример управленската програма на столичния кмет Бойко Борисов на пловдивския му колега Славчо Атанасов и заплаши с процедура на импийчмънт Атанасов, който не изпълни законовото изискване до 8 февруари да внесе в Общинския съвет ясно разписани приоритети, цели и срокове за изпълнението им.

Недопустимо е насроченото за четвъртък и петък гледане на бюджета за 2008-а да предхожда приемането на управленската програма на Пловдив, която този бюджет трябва да обслужва, заяви пред Дарик членът на Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП Александър Константинов. Според оценката му, тази година градът ще разполага реално с 20 млн. лева по-малко от миналата година, защото в бюджетната рамка от 218 млн. лв за 2008 г. са включени и 42 млн. преходен остатък от предишната администрация.

Икономическият екип на социалистите е изчислил, че едва 7-8% от заложеното в предизборната платформа на вече избрания кмет е залегнало в тазгодишния бюджет. С тези темпове на Славчо Атанасов ще му трябват 15 години, за да изпълни обещаното, каза Константинов. За пример на пловдивския кмет той даде качената в сайта на Столична община програма на Бойко Борисов, която оцени като “60 страници качествена и задълбочена разработка по проблемите на София”.

На снощното съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и общинските съветници е обсъждана и възможността да бъде сезирана прокуратурата за неспазването на Закона за местното самоуправление и местната администрация от кмета. Юристите ще преценят внимателно шансовете, защото от това може да последва процедура на импийчмънт на кмета, подчерта Константинов.