Открита приемна на ОИЦ – Кюстендил
Открита приемна на ОИЦ – Кюстендил / ОИЦ Кюстендил

Предстоящите възможности за кандидатстване по програмите, съфинансирани от Европейските структури и инвестиционни фондове ,представиха в открита приемна експертите от ОИЦ Кюстендил.
Заинтересованите лица можеха да получат информация за отворените процедури по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", Програмата за развитие на селските райони и програмите Интеррег Трансгранично сътрудничество България - Сърбия и България - Македония, съфинансирани от Инструмента за предприсъединителна помощ на ЕС, по които област Кюстендил е допустим регион.

Представена беше и информация за стартиращата от понеделник, 16 ноември, Национална информационна кампания „Заедно за съпричастността". Инициативата ще се реализира от Мрежата от 28 информационни центъра в партньорство с БЧК. По време на инициативата ще се проведат обучения за координатори и доброволци на БЧК, за представители и членове на структури, работещи в подкрепа на уязвимите групи. По време на тези обучения екипът на ОИЦ - Кюстендил ще представи информация за актуални и предстоящи възможности по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси, насочени към уязвими групи.