Обществен съвет ще разпределя даренията
Обществен съвет ще разпределя даренията / Дарик Добрич, архив

Обществен съвет ще разпределя оттук насетне постъпващите дарения за пострадалите от наводнението, съобщи пред Дарик директорът на ОС на БЧК д-р Артюн Еринозов. В състава му  ще влязат представители на БЧК, общината, областна управа, представители на хора от засегнатите райони, медии. Стремежът е да се постигне повече справедливост в разпределянето на помощите и те наистина да стигнат до нуждаещите се хора, допълни д-р Еринозов. Става въпрос за нова черна и бяла техника, постелъчно бельо, вещи за дома и др., които постъпват в склада на БЧК-Добрич от дарители. Така например от БЧК-Пловдив са пристигнали 22 нови хладилника, в склада има още хавлиени кърпи, олекотени завивки и др.

Очаква се общественият съвет да бъде сформиран тази седмица, съобщиха от общината.

Огромен е проблемът на БЧК-Добрич с превозните средства. Д-р Еринозов съобщи, че две от колите им тези дни са се повредили, на сервиз са и се работи само с една. Очаква се утре да пристигнат доброволчески екипи от Шумен и София с техни автомобили.

Два или три мобилни екипа  ще тръгнат утре по засегнатите адреси, като ще разнасят храна, вода, перилни и почистващи препарати. В работата на БЧК утре ще се включат 35 доброволци.