/ netinfo
Детският фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева“ от Тервел участва в  петдневен Международен фолклорен фестивал в Шумперк,Чехия. В проявата се включиха и групи от Индия, Сърбия, Украйна, Словакия и Индонезия.
 
ДФТА "Калинка Вълчева" изнесе годишен концерт в Тервел

На открита сцена в града всички гостуващи групи представиха 30-минутна програма. Децата от Тервел изиграха най-емблематичните си танци - Варненски танц, Ръченица и Тракийска картина от спектакъла „Това е България“. Оркестърът с изпълнението  на българските ритми предизвика много настроение и аплодисменти.
 
На Голямата сцена в града, изградена във вътрешен двор на имението на богат земеделец, беше официалното приветствие от кмета на град Шумперк и Гала концертът с участието на всички състави.

ансамбъл Тервел Чехия
netinfo
 

Организаторите направиха интересна благотворителна кампания. В 6 съда, надписани с името на съответната гостуваща група (България, Индия, Украйна, Индонезия, Словакия) местното население гласува за състава, който им е харесал най много, пускайки банкноти в съответния съд. Средствата са предвидени за  Дом за деца близо до Шумперк.
 
Децата от тервелския състав получиха награда за най-емоционална и най-впечатляваща програма. Пътуванета на ДФТА „Калинка Вълчева“ се осъществи с финансово подпомагане от конкурс  по Програма "Мобилност" на Национален фонд „Култура“  и със средства от бюджета на  Община Тервел.