/ ThinkStock/Getty Images
Умерени и прогресивни политици влязоха в сблъсък в петия дебат между кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ, съобщи Франс прес.
Набиращият популярност млад кмет Пийт Бутиджидж и бившият вицепрезидент Джо Байдън разкритикуваха левите програми на сенаторите Елизабет Уорън и Бърни Сандърс.

Подобно на предишни дебати, във вчерашния се видяха сблъсъци по програмата "Здравеопазване за всички", която може да отчужди колебаещите се избиратели, скептични към изцяло организирано от държавата всеобхватно здравеопазване, отбеляза АП.

Фейсбук обяви нови мерки за президентските избори в САЩ

Бутиджидж атакува втората в социологическите проучвания Уорън и Сандърс за предлаганите от тях проекти за здравна реформа и каза, че те "не са правилният подход за обединяване на американците". Байдън заяви, че "мнозинството демократи в момента не подкрепят такава реформа".

Уорън защити прогресивните си предложения и каза, че най-добрият начин за обединяване на американците е "да се изгради Америка, която работи за всички, а не само за богатите".
"Американският народ възприема сегашната здравна система не просто като жестока, но и като неработеща", каза на свой ред Сандърс.
БТА