/ /Getty Images
Общо шестима цивилни са били убити днес при украински атаки в контролираните от Русия части от Южна и Източна Украйна, заявиха представители на назначените от Москва власти, цитирани от Ройтерс.

Андрей Алексеенко, ръководител на руските власти в Херсонска област, каза, че двама души са загинали в местно село при атака срещу камион с хранителни продукти. Превозното средство е било поразено от дрон, като при ударът е бил убит на място единият от двамата мъже вътре. Вторият е успял да се измъкне от камиона, но е бил убит от друг дрон.

Алексеенко съобщи и за още едно нападение в района, при което са били убити двама техници, работили по възстановяването на мобилните комуникации. Трети човек от екипа им е бил настанен в болница в критично състояние.

Назначените от Русия власти в Донецка област в Източна Украйна заявиха, че при украински обстрел са били убити двама души, а девет са били ранени.  

Москва и Киев отричат да атакуват цивилни, отбелязва Ройтерс.

През февруари Мисията на ООН за наблюдение на човешките права в Украйна  съобщи, че от началото на войната на 22 февруари 2022 година в нападнатата страна са били убити над 10 000 цивилни, а близо 20 000 са били ранени.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Велев/БТА