Рекордни летни температури в американския щат Аризона
Рекордни летни температури в американския щат Аризона / Thinkstock/Getty Images

Студената въздушна вълна продължи и днес над обширни територии в САЩ, като доведе до верижна катастрофа със смъртни случаи, затваряне на училища и породи безпокойство за съдбата на бездомните, предаде Асошиейтед прес.

В много райони в щатите на юг, североизток и в Средния запад властите отложиха подновяването на учебните занятия след празниците. В някои градове са разкрити специални центрове, където хората, лишени от отопление, могат да се сгреят. Особени грижи изискват бездомниците. На места в Ню Джърси на органите на реда е наредено да издирват бездомни и да ги откарват в убежища. Около Хънтсвил, Алабама, където има около 15 палаткови лагера, се раздават одеяла на желаещите.

Двама души загинаха и над 20 бяха ранени вчера във верижна катастрофа с участието на 18 автомобила на междущатско шосе в Пенсилвания. В западната част на щата Ню Йорк, в град Бъфало, вчера падна 30-сантиметрова снежна покривка. През ноември същият район бе засипан с рекордния сняг с дебелина 213 см.

Същевременно на югозапад, във Финикс, Аризона, днес бе измерена температура от 26,6 градуса над нулата, което е рекорд за периода след 1948 г.

Източник: БТА