/ iStock/Getty Images
Сатанински храм в Отава планира да проведе събитие, което очевидно ще бъде първата публична Черна меса в историята на Канада, на 17 август, пише Си Ен Ес Нюз.

Черната литургия е инверсия и подигравка с католическата меса, като ритуалът се изпълнява наобратно, от края към началото и символизира отхвърлянето на Христовата жертва на кръста, както и поражението на Сатаната.

„По същество това включва използването на традиционни символи и обръщането им надолу за създаване на ритуал, който трябва да е противоположен на традиционната литургия“, заяви пред Глобал Нюз Николас Марк, национален координатор на сатанинския храм.

Събитието ще се проведе в „The Koven“, хеви метъл ресторант/бар със сатанинска атмосфера. Пропускът е 20 долара, или 15 долара „с дарение от чисти чорапи“ за благотворителност. Необходима е предварителна регистрация онлайн, не се допускат снимки или видеоклипове на Черната меса, а вратите се отварят в 10:00 ч. вечерта. Билетите за участие вече са разпродадени.
Церемонията е озаглавена „Libertas in Tenebris“, или „Freedom in Darkness“ „Свобода на мрака“.

"Черната меса е свещена церемония, структурирана в имитация на католическата литургия", според Националния католически регистър. „Призовавайки Сатаната, ритуалът е съсредоточен около оскверняването на Евхаристията, което обикновено се извършва чрез кражба на свят човек от католическа църква и използването му в сексуален ритуал за оскверняване с уриниране върху него“.
 
БГНЕС