/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 5 юни, вторник
През нощта на отделни места, главно в Източна България, все още ще има превалявания и гръмотевична дейност в процес на затихване. Над останалите райони ще е предимно ясно.
 
Във вторник ще се задържи неустойчиво с повече слънчеви часове преди обяд. Около и след пладне отново ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Вероятността за градушки е по-голяма в източните райони.
 
От 10 до 36 градуса през юни

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, малко по-ниски по морския бряг. Атмосферното налягане остава малко по-ниско от средното за месеца, още малко ще се понижи.
 
В планините преди обяд ще е предимно слънчево.
Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до края на деня на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 22 градуса, на 2000 м - около 15 градуса.
 

Thinkstock/Getty Images


По Черноморието облачността ще е променлива, около и след обяд - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. В отделни райони ще има обилни локални извалявания, възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, усилващ се и променящ посоката си по време на гръмотевична дейност. Максималните температури на въздуха ще са 25-29 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Лято е – слънце, почивка, море и още...

В сряда на много места, главно през втората половина на деня, отново ще превали и прегърми, по-съществено в планинските райони. Слънчеви часове ще има преди обяд. Вятърът ще бъде северозападен, предимно слаб. Преобладаващите максимални температури ще са около и над 30 градуса.

В четвъртък вятърът ще стане от изток-югоизток, ще бъде до умерен. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на места, главно в Северна България, временно интензивни. Дневните температури слабо ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg