Самоуби се шефът на Областно пътно управление в Пазарджик
Самоуби се шефът на Областно пътно управление в Пазарджик / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Шефът на Областно пътно управление в Пазарджик Мариана Фиданова е посегнала на живота си, скачайки от седмия етаж на жилищния блок, в който е живеела. 44- годишната жена е отишла до площадката между 6-ия и 7-ия етаж и с помощта на стол се хвърлила през прозореца. Инцидентът е станал рано сутринта в сряда.

Линейка на „Бърза помощ” е пристигнала на третата минута, но лекарите само са констатирали смъртта на жената. По данни на полицията след предварителния оглед се касае за самоубийство. По случая е образувано досъдебно производство.

Фиданова пое поста на началник на Областно пътно управление в Пазарджик като временно изпълняваща длъжността след освобождаването на Иван Дишков. Тя е имала 10-годишен стаж в системата. Работещите в управлението са в шок от случилото се. По думите им поведението на Фиданова е било адекватно до последния й работен ден.

Семейството на Мариана Фиданова живее на четвъртия етаж в блок на бул. „Георги Бенковски” в Пазарджик. 44-годишната жена има син в 10-ти клас. Съпругът й работи в пловдивска фирма.