/ Фейсбук/ ПП ГЕРБ
Ваня Караганева бе освободена от поста й като втори изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания
ГЕРБ призова отговорните органи, включително МВР, да се самосезират във връзка със случващото се в Държавната консолидационна компания /ДКК/ и да "осветят" проблема около освобождаването на Ваня Караганева от длъжността изпълнителен директор на компанията.

Освободиха директор на Държавната консолидационна компания заради злоупотреби

"Г-жа Караганева еднолично е подписала извънсъдебна спогодба за 50 млн. лв. в несъответствие с текст на спогодбата, който е бил одобрен от Съвета на директорите. Отново еднолично е взела решение за смяна на обслужващата банка на ДКК", каза Любомир Талев.

"Констатиран е отказ от страна на Караганева да се изплащат в срок задължения към НОИ и НАП. Става дума за неплатени осигуровки на служителите в компанията и към доставчици, сред които е изброен ЧЕЗ", каза още Талев.

"Отново еднолично е взето решение Вазовските машиностроителни заводи да предоставят права върху цялата си продукция в лицето на частна фирма отново без допитване до Съвета на директорите", каза Талев.

Любомир Талев поясни и коя е Ваня  Караганева. "През 2017 г., по времето на първия служебен кабинет на Румен Радев, г-жа Караганева беше началник на кабинета на тогавашния служебен министър на правосъдието Мария Павлова. Назначена е в Съвета на директорите на ДКК, без конкурс, от Кирил Петков. След като се вдига шум, че е назначена без конкурс, такъв е организиран и тя го печели".

Ваня Караганева бе освободена от поста й като втори изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК). Причината - редица противозаконни действия, съобщиха от компанията. Тя беше на тази длъжност по-малко от месец. Така начело на ДКК остава Рая Каназирева като единствен директор. 

По-рано през деня служебният министър на икономиката Даниела Везиева заяви пред БТА, че ще поиска оставката на тримата членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания /ДКК/ във връзка с решението да да освободят Ваня Караганева от длъжността изпълнителен директор.
БТА