Двама курсанти загинаха при катастрофа във Велико Търново
Двама курсанти загинаха при катастрофа във Велико Търново / снимка: DarikNews.bg

Двама курсанти от Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново загинаха при катастрофа в старата столица, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал на бул. "България", близо до бензиностанция "Петрол" около 5 часа. Автомобилът, в който са пътували младежите, "Алфа Ромео" с монтанска регистрация, се е движел от центъра на града към Военния университет.

По неизяснени до момента причини колата се е ударила в паркирана до бензиностанцията цистерна, завъртяла се е и отново се е ударила в паркиран автомобил на Пътна помощ.

23-годишен младеж от Самоков, който се е возил в автомобила е загинал на място. Около два часа по- късно във великотърновската болница е починал и шофьорът - също на 23 години от с. Владимирово, община Бойчиновци.

Случаят е поет от Военна полиция Велико Търново.

През изминалото денонощие в страната са станали 31 тежки катастрофи с 3-ма загинали и 42-ма ранени, от които 4-ма с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на СБА.

От началото на месеца са станали 168 катастрофи, загинали са 15, ранени са 195, с опасност за живота са 8. От началото на годината пътните инциденти са 4446 катастрофи, с 451 загинали и 5557 ранени.