Софийският градски съд постанови домашен арест на Борислав Колев, обвиняем за пране на пари, отпуснати за строежа на АМ "Хемус".

На заседанието днес прокуратурата поиска постоянен арест за Колев. Неговият адвокат Христо Ботев призова съдът да не налага никаква мярка за неотклонение или поне да не бъде задържане под стража.

БФС спря правата на рефера, задържан за източването на АМ „Хемус“

"Не виждам какво престъпление е извършено", каза адвокат Ботев и посочи, че по делото има единствено разпити на едни хора, които твърдят, че отишли в банката, взели пари и ги предали на Колев.

Георги Димитров


От доказателствата до момента е установено, че той е участвал в създаването на мрежа от фирми, по сметките на които били преведени част от парите, предназначени за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. Обвиняемият набирал и мотивирал различни лица да станат фиктивни управители на тези фирми. В последствие той лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили от сметки на дружествата парични суми, които впоследствие предоставяли на Колев. По този начин той е получил сума в размер на 53 060 861.00 лева, съобщиха от прокуратурата.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава. Наблюдаващите прокурори са дали указания, които предстои да бъдат изпълнени от ГДБОП.

БТА