Делегация от Улм, Германия на посещение в Община Видин
Делегация от Улм, Германия на посещение в Община Видин / Община Видин

Делегацията от Германия днес е на посещение във Видин. Гостите бяха посрещнати от кмета Герго Гергов в конферентната зала на крепостта „Баба Вида". В работната среща участваха кметовете на Улм и Нов Улм Гюнтер Циш и Герхард Хьолцел, Сабине Майгел - директор на Дунавския офис в Улм и Сузане Кнойер - сътрудничка на г-н Циш.

Визитата е част от обиколката на двамата кметове в градовете-партньори по Дунавската стратегия. Целта е  да актуализират своите впечатления и да усетят атмосферата на отделните региони. Градоначалникът на Улм изрази удовлетворението си от добрите партньорски взаимоотношения с Община Видин, които ще продължат да се развиват и в бъдеще. Гюнтер Циш е уверен, че визитата в нашия град ще бъде успешна и каза, че според него силата на градовете и общините е в това всеки да върши своето дело на основата на взаимно полезното сътрудничество.

От своя страна Герго Гергов изрази надежда, че видяното във Видин ще бъде силна мотивация за подпомагане развитието на нашия Дунавски регион. Той сподели очакванията си река Дунав да се превърне в целогодишен плавателен канал. „Всичко зависи от нас!" - каза Гергов, а градоначалникът на Улм каза, че с пускането в експлоатация на Дунав мост 2 ще се промени облика на региона.

Делегация от Улм, Германия на посещение в Община Видин
netinfo

На гостите бяха раздадени ракламни материали, свързани с историята и традициите на Видин. Презентирани бяха събития от културния календар, които да допълнят впечатленията на членовете на делегацията и да ги запознаят с потенциала на нашия град, както и с реалната възможност Видин да се превърне в атрактивна туристическа дестинация не само в Европа, но и в целия свят. Алботинският фолклорен събор,

Седмицата на Синия Дунав и фестивалът по изкуствата „The bridge" предизвикаха най-голям интерес у гостите. „Видин е град с богати културни ресурси и посещения като днешното са чудесна предпоставка за осъществяване на съвместно сътрудничество. Нека да бъдем пример за добри партньорски взаимоотношения!" - каза Герхард Хьолцел, кмет на гр. Нов Улм.

Делегация от Улм, Германия на посещение в Община Видин
netinfo