Започва финансов одит на Топлофикация София
Започва финансов одит на Топлофикация София / www.sxc.hu

Столична община започва финансов одит на Топлофикация София. Тази проверка е паралелна с проверката на сметките за парно за декември. Това каза пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

За да бъдат облекчени софиянци, които не са доволни от получените сметки, на страницата на дружеството ще бъде обявен имейл за жалби, който ще започне да получава сигнали още от днес, уточни Фандъкова.

"Според мен задължително трябва хората да знаят на какво се дължат и най-вече да се убедени, че сметките са верни. Затова още в понеделник разпоредих, след обяснението, което не ме удовлетвори, че това е заради ниските температури, да бъдат проверени всички сметки, които са над средните обявени от 21% увеличение, тъй като много хора се оплакаха, че сметките им са увеличени с 40-50, даже с 90% имаше случаи. Очевидно е, че тези хора трябва да получат отговор и освен това всички останали, които подадат жалби в Топлофикация, трябва да получат точен отговор, конкретен на своя конкретен случай", коментира случая Фандъкова.