Като отвратителни, определи изборите Иван Каракашки от БСП
Като отвратителни, определи изборите Иван Каракашки от БСП / Влади Владимиров, архи

Адвокатският съвет на БСП- Кюстендил или Изпълнителното бюро на партията ще решат дали да бъдат обжалвани пред Върховния административен съд решенията на Административен съд- Кюстендил, с които бяха отхвърлени жалбите за касиране на изборите за кмет и Общински съвет.

"Жалбата ни по повод кметския вот не бе толкова за резултата от него, той е ясен, колкото до начина и методите на организиране, и провеждане на изборите. Изборите бяха отвратителни и ако така ще ги правим, ще станем, като Бай Ганьо с тоягите", коментира за Дарик Иван Каракашки. Той съжали, че само един свидетел "се е осмелил" да даде показания в съда за т. нар. "индианска нишка".

"Жената призна, че и е дадена предварително попълнена бюлетина с №37, е вярно е, че после и гласувала с друга бюлетина. Съдът не позволи и пълното преброяване на поне 10% от секциите в общината, за да се види случаен ли бе факта, че в една от преброените 3 секции имаше 9 бюлетини в повече за Петър Паунов от реално пуснатите за него", заяви Каракашки.

Според съдът, динамиката в процеса на гласуване не е позволила да се опорочи тайната на вота, въпреки че при пряко светлина той може да бъде видян. "Бюлетините бяха прозрачни и, който е искал е можел да види за кого е гласувано", заключи зам.- председателят на БСП- Кюстендил.