Гимнастички от Велбъжд се готвят за 3 международни турнира и държавно за ансамбли
Гимнастички от Велбъжд се готвят за 3 международни турнира и държавно за ансамбли / netinfo

За участие в 3 международни турнира се подготвя клуба по хубожествена гимнастика "Велбъжд"- Кюстендил. Предстои и държавното първенство за ансамбли, в средата на ноември.

"Имаме покани от Румъния, Хърватска и Пазарджик. Ансамбълът девойки младша възраст след държавното първенство ще пътува за Румъния. На треньорски съвет определихме и състава за международния турнир в Пазарджик на 11 октомври. Там ще ни представят- Андреа Карамфилова, Надя Страхилова, Божидара Начева, Ванеса Карамфилова и Соня Владимирова", каза за Дарик президентът на "Велбъжд" Блага Шишкова.

Поканата за Хърватска идва от клуб в град Осиек. За там ще пътуват с Блага Шишкова- Ванеса Карамфилова и Десислава Илиева, а третото момиче ще бъде определено из между- Елена Добринова, Надя Страхилова и Божидара Начева, след вътрешно контролно състезание. "Треньорският съвет реши аз да пътувам с децата като треньор и съдия на турнира. Спонсор за участието ни ще бъде сина ми Васко Шишков, който и ще ни закара до Хърватска", допълни Шишкова.

За разлика от предишните години, когато "Велбъжд" участва с ансамбли във всички възрасти, сега на държавното първенство ще се включи само ансамбъл- девойки младша възраст. Треньорът Людмила Кадийска подготвя- Мирослава Александрова, Йоана Кадийска, Мелани Кръстева, Деница Кирилова и Соня Владимирова.

"Съчетанието бе изиграно добре на контролно. Поставено е с оригинални и хубави елементи. Остава да се доизчисти", коментира в интервю за Дарик Блага Шишкова.