Десет пожара за три дни в Добричко
Десет пожара за три дни в Добричко / Дарик Стара Загора

Седем пожара без материални загуби са регистрирани в Добричка област през последното денонощие, съобщават от полицията. От там напомнят, че с настъпването на лятото, повишаването на дневните температури, започналото прибиране на земеделската продукция и навлизането на активния туристически сезон, рязко се повишава пожарната опасност в областта.

За периода 6-9 юли противопожарната техника е излизала за гасене на пожари 10 пъти. Още при старта на прибирането на реколтата е отчетен и първият пожар с унищожени 200 дка посеви в землището на с. Дуранкулак.

Апелът на пожарникарите към гражданите и гостите на област Добрич е да бъдат изключително внимателни и бдителни, особено когато преминават покрай и в близост до житни масиви и суха тревна растителност. Мерките за противопожарна безопасност изискват още да не се използва открит огън, пушачите да се съобразяват къде пушат и къде изхвърлят угарките от цигари и клечки кибрит, а механизатори, арендатори и собственици на земеделска земя  да обезопасят посевите, за да не рискуват загуба на реколтата си.

При настъпване на произшествие незабавно да се съобщи на тел. 112 за вземане на най-бързи мерки за ликвидирането му, напомят още от ОУ ПБЗН Добрич.