Щетите по пътната инфраструктура в Бургас са много сериозни
Щетите по пътната инфраструктура в Бургас са много сериозни / Лалка Димитрова

Кметът на Бургас Димитър Николов отмени частичното бедствено положение, обявено в сряда сутринта, заради обилните дъждове, довели до три жертви и тежки наводнения в общината и на места в областта. Днес започна масова дезинфекция на пострадалите от наводнението райони.

Нели Бойчева, ДС-Бургас: Обработили сме къщите в Равнец, наши екипи са в Братово и Долно Езерово

Приоритетно се работи в село Равнец. Екипите обработват помещения в къщи и дворове, местата за изхвърляне на отпадъци, както и околните дерета, в които има трупове на домашни и диви животни. Целта на тези действия е избягване на епидемиологична опасност.

БЧК събра над 100 000 лева за засегнатите от наводнието

Учебният процес протича нормално в цялата община, няма затворени училища и детски градини. Продължава възстановяването на пострадалата инфраструктура. Организирано е извозване на натрупаните пред наводнените стотици къщи повредени и неизползваеми мебели.

В понеделник започва дезинфекция на пострадалите райони

Днес служители на Община Бургас отново ще посетят всички пострадали семейства. Те описват и актуализират списъците с нанесените щети. Търсят се всякакви възможности за осигуряване на строителни материали и бяла техника за по-бързо нормализиране на живота след бедствието.