/ iStock
След демонстрациите във вторник в белгийската столица полицейските профсъюзи планират в петък нови акции на летищата Завентем и Шарлероа. В резултат на това може да се очакват известни забавяния при граничния контрол. Пътниците все още не са получили допълнителна информация, пише сайтът „The Brussels Times”.

В края на годината полицейските профсъюзи организираха различни протести заради бездействието на федералното правителство, а именно заради повишението на заплатите, което все още не е отпуснато.

Профсъюзите настояват за поетапно прилагане на договореното по-рано увеличение на заплатите и за ускорени промени в пенсионните им планове.

Във вторник полицаи демонстрираха в Брюксел, недоволни от "липсата на уважение" на правителството към полицията. Сега те ще проведат нови протести в края на тази седмица.

В петък полицейските профсъюзи и служителите по сигурността ще протестират на белгийските летища, както направиха през ноември. Въпреки че профсъюзите не призовават за стачка, летищата не могат да изключат забавяния, особено при проверките на самоличността.

Летището в Брюксел направи изявление, в което се казва, че в момента няма информация за подробностите на акцията, но "веднага щом получим по-добра представа за планираните действия, ще информираме пътниците". 
БГНЕС