/ iStock/Getty Images
Властите в Хонконг съобщиха, че разширяват ваксинационната кампания с още приоритетни групи, като учителите, таксиметровите шофьори и работниците, извършващи доставки, предаде Ройтерс.

Новината беше огласена на фона на няколко случая на тежки реакции след ваксиниране. Най-малко двама души са починали, а няколко са се разболели тежко след имунизация с ваксина на китайската компания "Синовак".

Хонконг започна да ваксинира срещу COVID-19

Представители на правителството казаха, че още проучват дали има причинно-следствена връзка между случаите и ваксината и възможно най-скоро ще обявят оценката си.

От началото на кампанията на 26 февруари в Хонконг са ваксинирани около 93 000 души. През последните дни се наблюдава значителен отлив в записването за ваксинация. По данни на властите на 5 март за поставяне на ваксина са се записали около 4900 души, докато на 3 март те са били 12 300.

Хонконгският секретар по здравеопазването София Чан призова хората, които не са сигурни какво е здравното им състояние, да се консултират с лекар, преди да се запишат за ваксинация.

От тази седмица се очаква в Хонконг да започне да се използва ваксината на "Пфайзер"/ "Бионтех". Досега "Синовак" беше единствената опция.
БТА