Кметът на Перник: Ще работя отговорно, за да оправдая очакванията на хората
Кметът на Перник: Ще работя отговорно, за да оправдая очакванията на хората / снимка: Dariknews.bg, Перник

Благодарност към перничани за гласуваното й доверие изказа на първата си пресконференция след вота в неделя новоизбраният кмет на Перник д-р Вяра Церовска.

Победата на ГЕРБ, своята лична победа и високите резултати, постигнати от партията  на отминалите избори за местна власт, д-р Церовска отдаде както на постигнатото от ГЕРБ, така и на позитивната предизборна кампания . Отговорно, спокойно и открито управление, управление за гражданите и с гражданите обеща новият кмет на Перник.

Срещнахме се с хората, чухме какво ни казват и какво очакват те и ще работим сериозно и отговорно, за да оправдаем очакванията им, каза Церовска. Тя ще се закълне като кмет на 10 ноември, когато ще проведе първата сесия на новия Общински съвет на Перник. В рамките до две седмици, д-р Церовска ще сформира екипа си, като ще заложи основно на експерти. Ще има и приемственост, както и нови лица, каза новият кмет на Перник.

Тя съобщи, че всички големи проекти, които ще се реализират в града, ще бъдат предшествани от широко обсъждане, като моделът, по който се правеше то досега, ще бъде сменен.

Може да бъдете сигурни в едно, че ще бъда повече на улицата, отколкото в кабинета в общината, каза тя по повод големите проблеми в Перник, натрупани през годините.

На пресконференцията В ГЕРБ присъства и евродепутатът Владимир Уручев.