Следващият зодиакален знак, в който Слънцето влезе в последните минути на 21 ноември и през който ще се движи до 21 декември е Стрелец.

Стрелецът е мъжки, огнен, променлив знак. Управители са Юпитер и Нептун. В заточение е Меркурий.

Като огнен знак Стрелецът е изключително свързан с интуицията, като мъжки-е директен и ясен, а като променлив носи в себе си принципа на разрушението, с което освобождава всичко излишно и фалшиво. И всичко, което също така пречи да се прояви следващият кардинален знак - Козирог, и новото начало, което символизира зимното слънцестоене.

Стрелецът е изследовател и откривател. Прокарва пътища там, където още ги няма, а качествата, които носи в себе си за тази цел са огромно вдъхновение и ентусиазъм.

Любимите храни на зодия Стрелец

Планетата, с която е свързан-Юпитер, му дава идеи, идейно мислене и способността да поставя пред себе си правилните цели. Стрелецът е като фойерверките - най-хиперактивният от знаците на Зодиака. Той може да се запали по нещо за нула време, но без други стабилизиращи фактори ще се отегчи за точно същото време. Много импулсивен, спонтанен и емоционален.

По отношение на върховния му смисъл това е огненият знак на зимата. Прехвърля огъня в невидимото, във вътрешния свят на човека. Той е знак на вътрешната светлина и топлина, тъй като по това време на годината животът се е притаил външно.

Какъв е вашият темперамент според зодията?

Стрелцът е знак на вътрешното усещане. С него се приближаваме към най-голямата тъмнина и той ни подготвя за нея като премахва страха и казва нещата такива, каквито са. Изчиства всичко, освобождава място, защото принципът е такъв, че най-тъмно е навън, когато става най-светло вътре. И Стрелцът подготвя този процес, който ще се случи в Козирог-най-дългата нощ и най-късият ден.

Този знак е будител и ни прави по-живи с емоцията, която струи от него. Много чиста и естествена. Осветява останалите с вътрешна светлина, носи в себе си непритворност и провокира към истина, изкарва наяве както недостатъците, така и хубавото, умее да стреля, ако се налага. Най директен е от целия Зодиак. Емоцията се проявява веднага, на глас, често преди да се осмисли и носи голям енергиен заряд. В това се изразява и заточението но Меркурий в Стрелец. Освен в говоренето-без да се мисли, в недоброто съобразяване и комуникация. Възможно е такъв човек да коментира неща, които не разбира. Това, разбира се, се отработва с повишаването на нивото на съзнание.

Стрелецът е роб на свободата и в нищо не влиза толкова дълбоко, че да не може да излезе. Заедно с Водолея той е един от най-освободените знаци на Зодиака. Символът му е кентавърът Хирон, брат на Зевс - полубог, получовек, много мъдър. Това обаче отново зависи от нивото на съзнание. На по-ниското се отива към животинския аспект в човека-нестабилност и непостоянство. А може да се случи и да мачка околните.

Зодиакалната двойка с минимален шанс за успешна връзка

Много свързан е със спорта, туризма и природата. Това са много добри скиори, смели и безстрашни, със силен дух. Изглеждат като че ли им липсва инстинкт за самосъхранение. Това е огънят - действа, не разсъждава много. Стрелецът не се страхува да рискува. Буреносните ситуации го радват, покоя може да го притесни.

Той е лъчезарен и носи голямо въодушевление. Работата си върши или с ентусиазъм или никак. Свързва се още с възгледите, вярата, висшето образование, чужбина, пътувания и преподаване. А качествата, които носи го правят идеален за учител. Той е вдъхновен, директен , емоционален, запалва и държи вниманието. Много е добър в това да увлече другите, да ги вкара в настоящия момент.

Стрелецът е кастов знак, търси престиж и да бъде в определини кръгове е важно за него. Необходимо е да внимава да не се вкара в излишна суета. Както всички огнени значи егото при Стрелеца е много силно проявено, а от нивото на съзнание зависи какво ще направи с него.